Ανάλυση σύστασης σώματος

Ανάλυση σύστασης σώματος

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Βόλος
Η σύσταση του ανθρωπίνου σώματος είναι άμεσα συνυφασμένη με τη μεταβολική και λειτουργική κατάσταση του οργανισμού και φυσικά με την υγεία μας. Η σύσταση αυτή δεν παραμένει σταθερή σε όλη τη διάρκεια της ζωής, καθώς το ανθρώπινο σώμα και κατ’ επέκταση οι επιμέρους ιστοί του υπόκεινται σε συνεχείς αλλαγές.
Οι αλλαγές αυτές μπορεί να είναι το αποτέλεσμα φυσιολογικών διεργασιών, όπως για παράδειγμα η γήρανση, αλλά μπορεί να είναι και αποτέλεσμα παθολογικών καταστάσεων και νόσων, η τελική έκφραση των οποίων επηρεάζεται από γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η διατροφή και η φυσική δραστηριότητα.

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν αναλυτικά και τμηματικά τη σύσταση του σώματός τους σε λίπος, μυική μάζα, άλιπη μάζα, οστά και νερό. Η ανάλυση γίνεται με τη χρήση του πολυσυχνοτικού αναλυτή, όπου παίρνουμε δεδομένα σχετικά με το λίπος (ολικό και τμηματικό - κορμός, σπλαχνικό, χέρια, πόδια), τη μυική μάζα (ολική και τμηματική), την οστική μάζα, το νερό του σώματος, τον μεταβολισμό και τη μεταβολική ηλικία.

Οι μετρήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε στα πλαίσια της διατροφικής συνεδρίας, είτε και ξεχωριστά. Στην περίπτωση που τις πραγματοποιήσετε ξεχωριστά, η προτεινόμενη συχνότητα είναι κάθε 15 ή 30 ημέρες.

Μέσα από τις μεταλλικές επαφές που θα ακουμπήσετε με γυμνά χέρια και πόδια, θα κυκλοφορήσει στο σώμα σας ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα. Μην ανησυχείτε! Δεν θα νιώσετε τίποτα. Το ρεύμα αυτό, στη διέλευσή του μέσα από το σώμα σας, θα καταγράψει κάποια αντίσταση, αναλόγως με τον κάθε ιστό του σώματός σας (άλλη αντίσταση έχει ο λιπώδης ιστός, άλλη ο μυικός, το νερό δεν έχει καθόλου αντίσταση κ.ο.κ.). Ανάλογα την αγωγιμότητα του κάθε ιστού και με συγκεκριμένους μαθηματικούς τύπους που υπολογίζει ο αναλυτής, μαθαίνετε τελικά το ποσοστό από κάθε ιστό που έχετε στο σώμα σας.

Υπηρεσίες

Πρόσφατα άρθρα

Φόρμα επικοινωνίας