0

Σαλάτα με φακές

ΘΕΡΜΙΔΕΣ (Ανά μερίδα): 294 kcal

Υλικά (Για 4 μερίδες):

  • 300 γρ. φακές, χοντρές ή ψιλές
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 γρ. ρόκα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3 καρότα τριμμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ξίδι (μηλόξιδο προαιρετικά)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε νερό που κοχλάζει χωρίς αλάτι, με το δαφνόφυλλο, για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν
  • Σουρώνουμε τις φακές και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης
  • Τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την ρόκα, την ντομάτα, το καρότο, τις φακές και προσθέτουμε λάδι, ξίδι και αλατοπίπερο
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε

 

Related Posts