Σαλάτα με ρεβίθια (2 εκδοχές)
1η: Εύκολη
ΘΕΡΜΙΔΕΣ (Ανά μερίδα): 282 kcal
Υλικά (Για 2 μερίδες):
- 1 συσκευασία προβρασμένα ρεβύθια
- 1 σακουλάκι πλυμένα φύλλα σπανακιού
- 8 ντοματίνια
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
- αλατοπίπερο
- 2 κουτ. γλυκού μέλι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα ρεβίθια, το σπανάκι και τα ντοματίνια
- Σε ένα βαζάκι βάζουμε το λάδι, την μουστάρδα, το βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και το μέλι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε την σάλτσα στην σαλάτα και σερβίρουμε
2η: Απαιτητική
ΘΕΡΜΙΔΕΣ (Ανά μερίδα): 307,5 kcal
Υλικά (Για 4 μερίδες):
- 250 γρ. ρεβύθια βρασμένα (μπορεί να γίνει και με έτοιμα για μεγαλύτερη ευκολία)
- 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. κάρυ σκόνη
- 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 2 πρέζες κύμινο
- 1 σαλάτα καπριτσιόζα
- 1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- Λίγα φύλλα δυόσμου
- Λίγα φύλλα μαϊντανού
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1 λεμόνι (χυμό)
- Νερό όσο χρειαστεί
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
- Αφού βράσουμε τα ρεβίθια (τα οποία έχουμε μουλιάσει), τα ξεπλένουμε πολύ καλά σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν
- Βάζουμε τα ρεβύθια πάνω σε καθαρή απορροφητική πετσέτα και τα σκουπίζουμε πολύ καλά
- Τα στεγνώνουμε τελείως τρίβοντας τα με την πετσέτα
- Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα ταψί
- Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι
- Τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν ολόγυρα με ένα κουτάλι
- Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 45’ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Στα μισά του ψησίματος κουνάμε 2-3 φορές το ταψί ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα ολόγυρα
- Μόλις ψηθούν ροδίσουν καλά και γίνουν τραγανά και όσο ακόμα είναι ζεστά, τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά
- Τα ανακατεύουμε να ντυθούν ολόγυρα με τα μπαχαρικά.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα φύλλα σαλάτας, δυόσμου, μαϊντανού και το καρότο
- Στο μπλέντερ αραιώνουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και με νερό μέχρι να έχει ρευστή υφή
- Προσθέτουμε αλάτι
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με την σάλτσα
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια και σερβίρουμε