Σαλάτα με ρεβίθια (2 εκδοχές)

0

Σαλάτα με ρεβίθια (2 εκδοχές)

1η: Εύκολη

ΘΕΡΜΙΔΕΣ (Ανά μερίδα): 282 kcal

Υλικά (Για 2 μερίδες):

  • 1 συσκευασία προβρασμένα ρεβύθια
  • 1 σακουλάκι πλυμένα φύλλα σπανακιού
  • 8 ντοματίνια
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • αλατοπίπερο
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα ρεβίθια, το σπανάκι και τα ντοματίνια
  • Σε ένα βαζάκι βάζουμε το λάδι, την μουστάρδα, το βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και το μέλι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε την σάλτσα στην σαλάτα και σερβίρουμε

2η: Απαιτητική

ΘΕΡΜΙΔΕΣ (Ανά μερίδα): 307,5 kcal

Υλικά (Για 4 μερίδες):

  • 250 γρ. ρεβύθια βρασμένα (μπορεί να γίνει και με έτοιμα για μεγαλύτερη ευκολία)
  • 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κάρυ σκόνη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 2 πρέζες κύμινο
  • 1 σαλάτα καπριτσιόζα
  • 1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • Νερό όσο χρειαστεί
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

  • Αφού βράσουμε τα ρεβίθια (τα οποία έχουμε μουλιάσει), τα ξεπλένουμε πολύ καλά σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν
  • Βάζουμε τα ρεβύθια πάνω σε καθαρή απορροφητική πετσέτα και τα σκουπίζουμε πολύ καλά
  • Τα στεγνώνουμε τελείως τρίβοντας τα με την πετσέτα
  • Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα ταψί
  • Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι
  • Τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν ολόγυρα με ένα κουτάλι
  • Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 45’ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Στα μισά του ψησίματος κουνάμε 2-3 φορές το ταψί ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα ολόγυρα
  • Μόλις ψηθούν ροδίσουν καλά και γίνουν τραγανά και όσο ακόμα είναι ζεστά, τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά
  • Τα ανακατεύουμε να ντυθούν ολόγυρα με τα μπαχαρικά.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα φύλλα σαλάτας, δυόσμου, μαϊντανού και το καρότο
  • Στο μπλέντερ αραιώνουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και με νερό μέχρι να έχει ρευστή υφή
  • Προσθέτουμε αλάτι
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με την σάλτσα
  • Προσθέτουμε τα ρεβύθια και σερβίρουμε

Related Posts