Σαλάτα με φακές
ΘΕΡΜΙΔΕΣ (Ανά μερίδα): 294 kcal
Υλικά (Για 4 μερίδες):
- 300 γρ. φακές, χοντρές ή ψιλές
- 1 φύλλο δάφνης
- 100 γρ. ρόκα
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 3 καρότα τριμμένα
- 80 ml ελαιόλαδο
- 20 ml ξίδι (μηλόξιδο προαιρετικά)
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε νερό που κοχλάζει χωρίς αλάτι, με το δαφνόφυλλο, για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν
- Σουρώνουμε τις φακές και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης
- Τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν
- Βάζουμε σε ένα μπολ την ρόκα, την ντομάτα, το καρότο, τις φακές και προσθέτουμε λάδι, ξίδι και αλατοπίπερο
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε