10 tips ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΜΑΣ

0

10 tips ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΜΑΣ

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Έχοντας φροντίσει για το τι πρόκειται να περιέχουν τα κυρίως γεύματα σας είναι πιθανότερο να αποφύγετε να παραγγείλετε φαγητό απ’ έξω ή να προετοιμάσετε κάποιο γρήγορο, χαμηλό σε θρεπτική αξία γεύμα.

  1. ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ/ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Είναι πιθανότερο να μείνετε πιστοί στο πρόγραμμα σας όταν έχετε καταναλώσει ένα καλό πρωινό. Επίσης, παράληψη του πρωινού γεύματος έχει συνδεθεί με εμφάνιση παχυσαρκίας, έλλειψη ενέργειας και κατάθλιψη.

  1. ΑΠΟΦΎΓΕΤΕ ΝΑ ΜΕΝΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΝΗΣΤΙΚΟΙ

Είναι πιθανότερο να καταλήξουμε σε υπερκατάνάλωση φαγητού όταν έχουμε μείνει αρκετές χωρίς φαγητό Φροντίστε λοιπόν, να καταναλώνετε κάποιο σνακ ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματα σας ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τα επίπεδα της πείνας.

  1. ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΑΣ

Προσπαθήστε να διαχειρίζεστε το στρες και την κούραση χωρίς φαγητό στην μέση. Η απάντηση και η λύση των προβλημάτων δεν βρίσκεται στο ψυγείο.

  1. ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Σίγουρα γνωρίζετε την έκφραση << Δεν πεινάς, διψάς>> η οποία όμως κρύβει μία δόση αλήθειας. Για να μην ξεχνάμε βέβαια την σπουδαιότητα του νερού στο δέρμα, στην διεξαγωγή μεταβολικών διεργασιών, στην υγεία μας κλπ. Ένας γενικός κανόνας είναι η κατανάλωση 8-10 ποτήρια υγρών ημερησίως.

  1. ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΔΙΑΙΤΩΝ

Πολλοί άνθρωποι και κυρίως γυναίκες έχουν ακολουθήσει κάποια στιγμή ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα  διατροφής προκειμένου να απαλλαγούν γρήγορα από τα περιττό βάρος.  Η στέρηση όμως, οδηγεί σχεδόν πάντα στα αντίθετα αποτελέσματα και συνήθως τα κιλά που έχουν χαθεί επανέρχονται σύντομα πίσω, πολλές φορές μάλιστα ο αριθμός της πρόσληψης ξεπερνά αυτόν της αρχικής απώλειας.

  1. ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΥΠΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Γεμίστε τις φρουτιέρες στο τραπέζι σας με φρέσκα φρούτα εποχής , βάλτε τα λαχανικά σας σε εμφανές σημείο στο ψυγείο σας και αποθηκεύστε τα συσκευασμένα τρόφιμα και γλυκά στα ντουλάπια σας. Είναι πιθανότερο να επιλέξετε τρόφιμα που βρίσκονται στο οπτικό σας πεδίο.

  1. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Και τι εννοούμε με αυτό; Αρχικά να έχετε προετοιμάσει μία λίστα με τα ψώνια που χρειάζεστε και επίσης να αποφεύγετε να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ νηστικοί. Ο τρόπος αυτός θα σας βοηθήσει να κάνετε συνειδητές αγορές, στις ποσότητες που χρειάζεστε χωρίς να επιβαρύνετε το πορτοφόλι σας με περιττά έξοδα.

  1. ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ

Προσπαθήστε να γυμνάζεστε 3-4 φορές την εβδομάδα επιλέγοντας το είδος της άσκησης που σας ευχαριστεί, σας ξεκουράζει ψυχικά και τονώνει την αυτοπεποίθηση σας,

  1. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Η διαμόρφωση του διατροφικού χαρακτήρα των παιδιών εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τις διατροφικές συνήθειες και επιλογές των γονέων. Εάν λοιπόν για παράδειγμα θέλετε τα παιδία σας να τρώνε περισσότερα φρούτα είναι σημαντικό να βλέπουν εσάς πρώτα να το κάνετε και αν θέλετε να περιορίσουν την κατανάλωση ζάχαρης τότε χρειάζεται να κάνετε εσείς πρώτα την προσπάθεια αυτή.

Related Posts