Σαλάτα με φασόλια χάντρες
ΘΕΡΜΙΔΕΣ (Ανά μερίδα): 230 kcal (Για 6 μερίδες)-345 kcal (Για 4 μερίδες)
Υλικά (Για 4-6 μερίδες):
- 450 γρ. φασόλια χάντρες, κατεψυγμένα
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 15 ντοματίνια
- 10 ελιές μαύρες
- 1 αβοκάντο
- 90 γρ. κινόα
- 150 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα φασόλια και βράζουμε για 15 λεπτά
- Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές, τα τοματίνια στη μέση, τις ελιές γύρω γύρω από το κουκούτσι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια του 1 εκ.
- 5 λεπτά πριν βγάλουμε τα φασόλια, προσθέτουμε την κινόα στην κατσαρόλα και βράζουμε και τα δύο μαζί για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το καλαμπόκι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό, τα ρίχνουμε στο μπολ και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα
- Σουρώνουμε τα φασόλια με τη κινόα, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό να να κρυώσουν και τα προσθέτουμε στο μπολ
- Προσθέτουμε το μέλι για να ισορροπήσουμε την οξύτητα και σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, πιπέρι και με ελαιόλαδο