Overnight oats τιραμισού
Υλικά (Για 1-2 μερίδες) – Θερμίδες ανά μερίδα: 280 kcal
Για τη στρώση καφέ
- 50 γρ. βρώμη
- 90 γρ. ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. σπόρους τσία
- 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη
Για την κρέμα
- 160 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη βρώμη, το ρόφημα αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι ,τους σπόρους τσία και τον καφέ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει.
- Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το γιαούρτι, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Αφαιρούμε το πρώτο μπολ από το ψυγείο.
- Τοποθετούμε σε ένα ποτήρι ή γυάλινο βαζάκι σε στρώσεις εναλλάξ τα 2 μείγματα βάζοντας πρώτο το μείγμα του καφέ.
- Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ (6-8 ώρες).
- Αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.