Overnight oats τιραμισού

0

Overnight oats τιραμισού

Υλικά (Για 1-2 μερίδες) – Θερμίδες ανά μερίδα: 280 kcal

Για τη στρώση καφέ

  • 50 γρ. βρώμη
  • 90 γρ. ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. σπόρους τσία
  • 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη

Για την κρέμα

  • 160 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη βρώμη, το ρόφημα αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι ,τους σπόρους τσία και τον καφέ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει.
  • Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το γιαούρτι, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Αφαιρούμε το πρώτο μπολ από το ψυγείο.
  • Τοποθετούμε σε ένα ποτήρι ή γυάλινο βαζάκι σε στρώσεις εναλλάξ τα 2 μείγματα βάζοντας πρώτο το μείγμα του καφέ.
  • Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ (6-8 ώρες).
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.

Related Posts